torsdag 10 november 2011

Recept på bananbröd med choklad

Några bananer låg och solade sig på köksbänken och eftersom jag inte är ett fan av att äta bruna bananer som de är så tänkte jag att det var dags att göra bananbröd/banankaka, eller banana bread som det heter. Ja, det är ju inte direkt ett bröd utan mer som en kaka. God i alla fall!

Meeeen, inte kan jag hålla mig till nåt recept jag hittar eller har använt förut, nej det var dags att prova något spännande!
Läste någonstans att man kan byta ut smöret/margarinet mot äppelmos och eftersom vi har några burkar fryst äppelmos(tack mor o far) tänkte jag att det lät ju nyttigt!

Så... Här är mitt recept på banan bröd med äppelmos och choklad!


ca 2 dl äppelmos (gärna hemmagjord!)
2dl socker
2 ägg
3 mogna bananer (gärna ekologiska)
4dl mjöl (3 dl vetemjöl, 1dl grahamsmjöl)
1 msk bakpulver, jorå, en matsked var det.
en nypa salt
2 dl grovhackad choklad (oh så gott, ha gärna i ännu mer om du törs)


Sätt ugnen på 175grader.
Blanda äppelmos och socker. Tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda i mosade bananer.
Ta och blanda resten av ingredienserna (de torra) i en annan bunke för att sen hälla i dem, välblandade, i smeten.
Smöra en brödform (eller använd en av silikon som du inte behöver smöra) med ströbröd eller kokos. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca en timme.
Låt den svalna en liten stund för att sedan skivas upp och avnjutas!

Den blev riktigt god och mättande! Servera den varm med glass till. Mums:)


De stora bruna prickarna är varma chokladbitar, oh så frestande;-)

2 kommentarer:

  1. Ja provade, som du sa, me hundra g smör istället för äppelmos o de blev också yumyum!

    SvaraRadera