måndag 8 augusti 2011

Vaniljscones, mums!

Kära vänner! Sommarledigheten är slut och det mesta är tillbaka till det gamla vanliga.

Börjar med ett supergott recept på scones. Skulle göra mitt gamla vanliga scones-recept men fick för mig under bakningen att jag skulle prova på att använda vaniljyoghurt i receptet. Och för en gångs skull så blev det riktigt mumsigt!
Tror inte jag törs mig på att baka med fruktyoghurt men nån våghals som törs det får i så fall berätta om resultatet!

Äter den sista i skrivande stund.


Recept:
Sätt på ugnen på 250g

blanda:
4½ dl vetemjöl
4½ dl grahamsmjöl
(går att byta ut mot vetemjöl om man gillar det bättre)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt


Ha i rumstempererat margarin (100g) eller micra det en kort stund så blir det enklare att jobba med.

Blanda snabbt ihop ingredienserna. Egentligen ska man använda en gaffel för att det inte ska bli perfekt blandat men jag vill att saker ska gå fort så jag tar el-vispen med degvisparna en snabbis.

Blanda snabbt i:
3 dl vaniljyoghurt
1 dl mjölk


Degen ska vara kladdig och inte "utbakbar".

Klicka ut delar av degen på en eller två plåtar med bakplåtspapper i valfri storlek. Höjden på sconesen ska vara ca 2 cm men diametern får du bestämma själv.

In i ugnen i 8-10 min. Tills de fått lite färg. Sen är de klara:)

4 kommentarer:

  1. fy vad gott! faktiskt funderat på det där med frukyogurt, varför inte fler använder det? det måste väl funka asbra i bakverk... eller? får försöka. vaniljyoghurt låter ju mumsmums iallafall! :D

    SvaraRadera
  2. Ja, vaniljyoghurt var en hit tycker jag minsann! Det kan det bli fler gånger! Men det ska jag inte lova för jag gör sällan samma två gånger... Dumt nog.

    SvaraRadera
  3. Hej hej Sandra!
    Blev sugen på att testa dina scones förra helgen, men hade ingen vaniljyoghurt hemma. Tog fil o lite vaniljsocker istället.. Det funkade det med :) Ska prova din pumpapaj i em. KRAM kicki

    SvaraRadera
  4. Spännande! Hoppas pumpapajen blev bra :-)

    SvaraRadera