Årets pumpapaj är gjord och nästan uppäten! Nån liten bit kvar i kylen.
Gott var det i alla fall:-)
Recept:
Pajbotten
3dl vetemjöl
2 msk socker
125g smör/margarin
1 äggula
Fyllning:
4 dl tärnad pumpa
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1. Pajbotten: Hacka ihop mjöl, socker och margarin till grynig massa.
Tillsätt äggulan och rör ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylen en stund.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pumpan i lättsaltat vatten i ca 5-8 min.
Häll av vattnet ordentligt, mixa pumpan till puré och låt den svalna något.
Tillsätt äggen ett i taget och sen resten av ingredienserna till fyllningen.
3. Häll i fyllningen i pajformen och grädda den i nedre delen av ugnen i 40-50 min.
Låt den kallna lite och servera gärna med glass (eller grädde).
Den smakar lite juligt, lite som pepparkaka och passar därför även till jul:-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar