torsdag 23 juni 2011

Goda pizzabullar

Imorgon bär det av ner till småland för lite midsommarfirande och med en mamma och sin två månaders bebis i baksätet blir det nog några amningsstopp;)
Så då är det bara att se till att man har lite mellanmål för oss vuxna också!

Pizzabullar!

Meeen... ingen mjölk hemma och inte hade jag varken lust eller ork att springa iväg till nån butik i spöregnet. Nej. Det fick bli en mjölkfri variant där jag, som alltid, gjorde om receptet för att det skulle passa mina önskemål och skåpinnehåll.

Men wow så gott:)

Det ser inte så nyttigt ut kanske men gott äre;)

Recept:

50g jäst
1msk sirap (eller honung eller vad du nu har i skåpen)
1msk salt
2msk olivolja
7½ dl fingervarmt vatten
3dl grahamsmjöl(strunta i det om du inte har det hemma!)
1½ - 2 l vetemjöl

+ valfri fyllning.

Smula ner jäst i en bunke, ha i salt och sirap. Häll i ett par dl av det fingervarma vattnet och rör runt tills jästen har löst sig. Blanda i resten av vattnet, oljan, grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet(gärna nån dl i taget) tills degen släpper från kanterna.

Låt jäsa under bakduk i bunken i 30min.

Ta ut degen från bunken och dela den i 4 delar.
Kavla ut en degbit och lägg på valfri fyllning. Rulla ihop och skär som en rulltårta. Lägg i bullformar på en plåt. Eller direkt på bakplåtspapper om du inte har några bullformar hemma.
Lägg på ost och krydda med tex pizzakrydda eller oregano. Pensla med ägg om du vill det.
Sätt ugnen på 250 grader och när den är varm sätter du in den första plåten. När den varit inne i ca 15 min är de klara!

Gör gärna olika fyllningar på de 4 olika degarna. Har ni barn som hjälper till kan de få göra sin egna fyllning, det brukar vara uppskattat:)


Exempel på fyllningar:

1.
Pesto
Chévre
skinka

2.
Tomatpuré
skivade champinjoner
mozarella
pepperoni


3.
Ta vad du hittar i dina skåp som du tror passar bra ihop på en pizza:)


Detta är inte bara bra mellanmål när man ska iväg på bilresa, passar perfekt på kalas! Har starkt för mig att vi gjorde pizzabullar på förra årets 25års kalas...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar