Det är svårt att hitta bröd som är så gott som hembakat!
Idag tog jag en avkopplande dag och passade på att baka lite bröd på grahamsmjöl.
Recept:
50g jäst
3 dl mjölk
½ dl flytande margarin
½ dl sirap
½ tsk salt
5 dl grahamsmjöl
3½ dl vetemjöl
Smula sönder jästen i en bunke. Värm mjölken så den är ca 37grader varm och häll den över jästen. Rör runt så jästen löser sig.
Häll i resten av ingredienserna, men spara ½dl mjöl för utbakningen.
Låt degen jäsa under bakduk i 40min.
Dela degen i 12 delar, rulla dem till bullar som du sedan lägger på plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ytterligare 30 min. Sätt nu ugnen på 225grader, pensla bullarna med lite vatten och skjuts in i ugnen! Låt dem gräddas i 10-12 min. Sen är de klara!
Om man vill kan man blanda i tex solrosfrön eller något annat smaskigt i degen:)
Jag har fått ett tips från syster Sofia och svåger Kalle att man ska förvara dem i frysen och värma dem innan man ska äta dem så får man nybakade bullar varje gång:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar