tisdag 23 november 2010

Kolasmör, mums!

Banu, våran kock, (det lät rikt och du kan ju få tro att vi var rika... haha!) gjorde alltid kolasmör till lilla Sandra. Lilla Sandra hade det väldigt ofta på den rostade mackan till frukost.

Medan jag passar på att blogga lite, kanske städa, och väntar på att desperate housewifes ska börja så gör jag kolasmör. Super enkelt! Men det tar två timmar. Det bästa är att det gör sig självt mer eller mindre. Så under tiden kan man passa på att slappa eller städa eller göra vad man vill bara man håller sig hemma.
Det kanske verkar sjukt onyttigt men det är i alla fall nyttigare än bregott mellan.

Så, låt mig guida dig genom denna enkla process!

Du behöver:
Vatten
Stor kastrull
Kondenserad mjölkJag tar två burkar med kondenserad mjölk för det är det som får plats i min lilla största kastrull. Skulle gärna lägga i fler när man väl gör detta men det får bli när jag köpt mig en större kastrull.

Jag lägger burkarna som de är i den vattenfyllda kastrullen och sätter på högsta värmen på plattan. Sen får de koka i minst två timmar. Man behöver fylla på med nytt vatten ett par gånger. Då behöver man koka i vattenkokare innan man häller i det. Annars kan resultatet bli misslyckat.Sen sätter man in burkarna i kylen, sen när de svalnat(de måste svalna annars är det tryck i burkarna och du får kolasmör över hela dig) är det bara att öppna dem och hälla i kolasmöret i en passande burk.
Ha det på mackan som det är eller med bananskivor.


Mums!

1 kommentar:

  1. Oh I remember! Måste också göra det. Det var kul att träffa dig och dina päron i lördags, nu får det inte dröja lika länge tills nästa gång. Ser fram emot att följa ert fixande av radhuset här på bloggen. Kram Sofie

    SvaraRadera