onsdag 16 mars 2011

Chokladbollar

Mitt förstahandsval när det kommer till bakning är definitivt något med choklad! Ojoj, vad gott det är med chokladsmakande godbitar.
Men en sak har Andreas nästan patent på att baka. Chokladbollar.
Vad det beror på vet jag inte helt säkert. Men jag brukar ofta baka något annat eller helt enkelt bara göra något annat, typ städa inför gästbesök eller liknande, under tiden...
Men de goda små bollarna smakar så barnsligt gott när de är klara!
De flesta har väl samma recept men jag har erfarenhet av vissa smaklösa men margarinsmakande sådana. och nej. det är inte ok.
Här är i alla fall Andreas recept.



100g smör/margarin
1dl socker
1msk vaniljsocker
3msk kakao
3dl havregryn
3msk kallt kaffe
(om Andreas har kaffe i smeten så smakar resultaten definitivt inte kaffe, bara ger en fylligare chokladsmak)

+pärlsocker

Blanda allt ordentligt (ingen misstanke om några smörklumpar får förekomma)
Om smeten är för mjuk för att enkelt rulla bra bollar så sätt den i kylen/frysen en stund innan du rullar bollarna.
Rulla bollarna, rulla bollarna i pärlsocker eller strössel eller kokos eller helt enkelt vad som helst.
Sätt dem gärna i kylen/frysen en stund innan de ska avnjutas.
Kom ihåg att de inte ska stå framme för länge. De innehåller ju färskt smör/margarin och kan bli dåliga.

ps. på den här bloggen är det chokladvecka! ds.

1 kommentar: