Nu har jag gjort mina första cake pops!
Och de blev riktigt goda:) Nästa gång ska jag göra dem lite mindre bara, så de blir lite enklare att äta.
Recept för ca 15st:
1pkt kakor (creme cookies, vanilj, från ÖB, billiga;)
80-100g filadelfia-ost,naturell.
1 liten näve hallon.
200g mjölkchoklad (byt ut den mot vit eller mörk om du vill)
Klubbpinnar, avklippta grillpinnar eller cocktailpinnar där spetsarna är avklippta.
Mixa kakorna så de blir bara smulor. Ha i filadelfia-osten och hallonen och mixa tills det blir en härlig smet.
Ställ in i kylen/frysen en liten stund så smeten blir fast och enkel att göra bollar av.
Rulla sen små bollar, inte större än godiset på en klubba. Värm lite av chokladen så den smälter. Doppa ena änden av pinnarna i chokladen och stick ned i bollarna.
Ställ in i frysen en stund till så de stelnar.
Smält resten av chokladen, gärna i en hög och smal skål så det är lätt att doppa cake popsarna helt. Doppa dem och garnera dem om du vill. Lägg dem på bakplåtspapper så de enkelt lossnar, annars fastnar de gärna och går sönder...
Ställ in i kylen så chokladen stelnar.
Klara!
I just made my first cake pops! Apperently they have been a "thing" for a while but hey, who expects me to do all the latest "things".
Anyway.. they turned out pretty good:)
Recipe for 15 cake pops:
1 pkg of vanilla creme cookies
80-100g creme cheese
a small handfull of raspberries
200g of chocolate
small lollipop sticks or cocktail sticks
Mix the cookies in a mixer or blender into crums. Add the creme cheese and raspberries-mix until totally mixed:)
Put the batter into the freezer for a couple of minutes. When it's a bit colder it's easier to roll the pops. So, make the pops and put them on parchment paper.
Melt a small part of the chocolate. Cover one end on each stick and stick them into the pops. Then put them in the freezer again.
Melt the rest of the chocolate and then cover the pops and let them "solidify" on the parchment paper. Decorate them if you want... And they're done!
Ojojoj vad de ser goda ut. Kom nyss hem från jobbet och är riktigt hungrig! Det är tur inte de står hemma i min kyl för då hade de blivit uppätna NU! Tack för receptet, de måste jag nog prova....
SvaraRadera