torsdag 19 januari 2012

Ojdå...

Hoppsan. Har räknat ihop några av de grejer vi har införskaffat till ungen... Det som är lite större kostnader.

Vi har betalat:
8497

Det skulle ha kostat:
18090

Vi har alltså "sparat"
9593


Bara på vagnen med tillbehör sparade vi in 4200kr för att vi kollade i god tid tills vi hittade den vi (eller "jag" rättare sagt) ville ha. Kollade vad den kostade i webbshoppar och butiker i Sverige, även utomlands. Väntade tills den kom på rea. Slog till på billigaste stället i hela världen (ja, faktiskt), tog liggdelen en årsmodell äldre fast det inte var någon skillnad förutom halva priset...

Sparade en hel del genom att kolla upp det vi ville ha noga på internet, jämföra olika priser och slå till när någon reade ut det. Mellandagsrea och januari-rea har varit uppskattade;-)

Det finns mycket man "ska" ha när man får barn. Väldigt mycket man inte kommer använda sen... Eller som man egentligen skulle klarat sig utan. Så det gäller att tänka sig för.


Vi hade kunnat spara mycket mycket mer.
Vi hade kunnat köpt en annan vagn för nån hundring på blocket eller myrorna. Tror vi skulle ha svårt att klara oss utan vagn...
Vi hade kunnat skippa både babymonitor (babyvakt), babygym och babysitter men vi fick ju så sjukt bra dealar så vi slog till ändå.
Vi hade säkert kunna få låna typ allt om vi bara hade varit lite drygare och frågat alla vi känner efter vad de har...
Nu har vi inte gjort det.

Så det är klart. Vi har spenderat lite för mycket pengar på ungen mot vad vi egentligen behöver om man ska se det från den sidan.

Men vi tänker att det är första ungen, förhoppningsvis kommer det fler som vi kan återanvända det mesta till. En hel del kan vi sälja på blocket eller ge till någon bättre behövande. Så det känns ändå värt.
Men det är klart att det är värt att tänka igenom innan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar