Gjorde ju tårta och lovade recept på turkisk peppar fluff.
All typ av fluff är så enkelt att göra så har du inte provat, gör det!
Det man behöver är tid... Typ...
För först smälter man godiset i varm vispgrädde på spisen. Det får inte koka... Sen ska det bli kylskåpskallt och det tar några timmar. Minst 5 säger jag för att vara på den säkra sidan.
Sen när det är kallt vispar man det. Och sen är det klart! Använd det som glasyr på kakor/cupcakes eller mellan lager i tårtor.
Recept:
60-80g godis (200g om det är choklad!)
3dl vispgrädde (funkar med laktosfri)
Hacka godiset i små bitar (är det svårhackat så fundera på om det kanske hjälper att lägga det i frysen en stund och sen hacka...)
Smält godiset i grädden på spisen. Ha på låg värme så det inte kokar. När godiset smält lägger du det i kylen i minst 5h.
Sen är det bara att vispa och sen är det klart!
Om det är för hårt efter att de legat i kylen har jag läst nån stans att man kan hälla i lite mer grädde så ska det vara lugnt. Ingen aning men det fungerar säkert.
Med turkisk peppar så var det alldeles lagom med 60-80gram. Jag delade dem på hälften med en kniv men de går fortare om man delar dem i små bitar. Helst pulver om man har nån form av mixer som fixar det.
Fick många kommentarer om att den var så god!
En mortel är perfekt för att finfördela hårt godis.
SvaraRadera