Varje höst köper jag en liten pumpa, oftast butternut squash för det är den som finns i butikerna.
Blev en gång för snart 15 år sen bjuden på en så god pumpapaj och har gjort en liknande många gånger. Men i år var det dags att prova nåt nytt!
Så det fick bli pumpakaka. En blandning mellan morotskaka och mjuk pepparkaka. Saftig och god! Rekommenderas:)
Visst är bilden snygg! ;) lite vardag i bakgrunden...
Här kommer receptet!
Pumpakaka
100g smör/margarin (rumsvarmt)
2,5 dl socker
3 ägg
200 gram finriven pumpa
1 tsk citronsaft (gärna rivet citronskal också)
3 dl vetemjöl
1,5 msk kanel
2 tsk bakpulver.
Glasyr:
25g smör/margarin (rumsvarmt)
125g färskost, typ philadelphia
2,5 dl florsocker.
Sätt på ugnen på 175 grader.
Blanda smör och socker. Kläck ner ett ägg i taget och blanda runt.
Blanda ner den finrivna pumpan och citronsaften.
Blanda resten av ingredienserna separat och ha sen i dem i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min.
Glasyr:
Blanda ingredienserna och smeta ut på kakan när den är kall.
Ät och njut!
Haha, jag älskar bilden! Vet inte hur många Sigridfoton jag tagit med D-droppar i bakgrunden.. :)
SvaraRadera