onsdag 15 december 2010

Chokladknäck, pepparkaksknäck och lakritsknäck.




Ja, då har det blivit ett par satser knäck till!

Experimenterade lite och tyckte nog att det lyckades ganska bra ändå.

Chokladknäck:
2dl socker
2dl sirap
2dl vispgrädde med chokladsmak

Superenkelt! Byter bara ut grädden till grädde med chokladsmak. Borde finnas på din ICA-supermarket eller MAXI eller vart du nu handlar. Men har för mig att det var icas egna...
Sen ska det i alla fall koka som vanligt tills det blir klart. Har googlat lite och hittat att det ska vara runt 123grader (120=för mjukt, 125=för hårt) när det är färdigt. Har inte provat eftersom jag inte har någon termometer till det ändamålet än.
De blev i alla fall väldigt goda:)


Sen provade jag på att göra pepparkaksknäck med mandel.

2dl socker
2dl sirap
2dl vispgrädde
halvt paket pepparkakskryddor (vad kan det vara, typ 3 msk kanske?)
ca 1 dl hackad mandel

Koka de första tre ingredienserna som vanligt... När de kokat klart så blandar du i kryddorna och sen mandeln om man nu vill ha det. Går även utmärkt utan mandel:)
Smakar gott och juligt.



Igår kväll så var jag på tvg-avslutning hos Frida och fick då smaka hennes lakritsknäck. Riktigt god!
Hacka sönder 10-20 turkiskpeppar (efter hur lakrits du vill ha dem) till smulor som sen blandas i den kokade smeten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar