ja, så blev det idag. ajajaj... Inte bra. Stackars tänder och stackars mage... Men det blev även en skål med jordguddskräm så jag borde komma till jobbet innan jag stupar i alla fall.
Brödet var slut helt enkelt. Brukar alltid finnas en limpa i frysen men ICKE! Stor miss av mig. Som brödmissbrukare borde jag göra eget bröd men jag har inte kommit längre än till scones.
Recept efterlyses! Enkla och supergoda sådana tas välkommet emot. Please, ge mig recept. För att bli en äkta husfruga måste jag lära mig göra mitt eget bröd. Om nån ger mig ett passande recept som jag faktiskt tar tag i och använder så lovas ett blogginlägg tillägnat personen i fråga.
Hur kan du motstå detta fantastiska erbjudande om du har ett recept i skåpet!? ;)
Hörs
Då ska du få ett recept av mig! Superenkelt och jättegott som jag fick av Kristine när vi var hos dem i somras. Kristine är ju den ultimata husfrugan och doften av dessa nybakta bröd mötte oss när vi kom upp till frukosten en morgon.
SvaraRadera2 paket jäst
200g smör
ca 1 dl socker
1 liter mjölk
1 1/2 kg mjöl
Smula jästen och lägg i bunke.
Smält smöret, häll i mjölken i smöret, se till att blandningen är fingervarm.
Häll i blandningen och socker i bunken
Blanda ihop och tillsätt mjöl.
Forma till bullar och jäs på plåt 30-60 min, beror på hur stora och fluffiga man vill ha.
Grädda i ugnen ca 8-10 minuter tills de får fin färg.
Så där ja, nu väntar jag med spänning på resultatet och på blogginlägget som ska tillägnas mig =)
Jag har ett jättegott recept på limpor också som du kan få nästa gång =)
Kram på dig Brollan!
// Elin Skogholm
Tack Elin! Vad spännande:) Ska testas!
SvaraRaderaOch väntar på recept på limpor också;)
Nu ska du få ett riktigt bra och enkelt recept från en hemmaman. ;)
SvaraRaderaTekaka (18st)
4dl havregryn
5dl mjölk
Sväll över dagen 5-10 timmar (i kylen!) Eller kör direkt, går det också.
1 paket jäst smulas i
50g smält margarin
1/4 dl (5tsk) socker
0,75 tsk salt
ca 10dl vetemjöl
---> veva runt tills det är smidigt
jäsa 10 minuter under handduk
kavla ut på mjölat bord
kavla 1cm tjock, använd nått runt att göra tekakorna runda
lägg ut på plåt
nagga (med gaffel...)
jäsa 50-60 minuter
ca 10-12min @ 225C
Oh, spännande Petrus!
SvaraRaderaDet här verkar gå bra. Två recept här och ett på ett annat håll. Det blir mycket provbakning för min del framöver:)
Får se vilket som fångar mina smaklökar bäst!