tisdag 28 december 2010

Tekakor på jäsning!

Bröd nr två står nu på jäsning: Tekakor ala Petrus.

Receptet kommer här:
Tekaka (18st)
4dl havregryn
5dl mjölk

Sväll över dagen 5-10 timmar (i kylen!) Eller kör direkt, går det också.

1 paket jäst smulas i
50g smält margarin
1/4 dl (5tsk) socker
0,75 tsk salt
ca 10dl vetemjöl

---> veva runt tills det är smidigt

jäsa 10 minuter under handduk
kavla ut på mjölat bord
kavla 1cm tjock, använd nått runt att göra tekakorna runda
lägg ut på plåt
nagga (med gaffel...)
jäsa 50-60 minuter
ca 10-12min @ 225C



Måste erkänna att jag fuskat lite. Vill ju ha så lite disk som möjligt så jag hoppade utkavlingen och gjorde runda och platta kakor med händerna istället. Borde ju funka även om de inte är perfekta till formen. Sorry Petrus att jag inte följer till punkt och pricka.

Kan låta lite krångligt eftersom de ska svälla men låt det inte lura dig! Detta recept var lika enkelt som Elins!


En bild på det spännande resultatet kommer när de gräddats färdigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar